Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
Ziekenhuis

Samen zorgen voor kwaliteit van leven

Specificaties
TIJDSPAD
diensten
Volledig Managed Services incl. upgrades
platform
CAMCUBE: PaaS Single Tenant, VMware gebaseerd
kerngetallen
6.100 medewerkers/500 vrijwilligers, 6.300 werkplekken
Samen zorgen voor kwaliteit van leven. Sinds 1910 streeft het St. Antonius Ziekenhuis in de regio Utrecht continu naar verbetering van kwaliteit, zodat patiënten de beste medische behandeling, verpleegkundige zorg en service ontvangen die zij verdienen in een comfortabel en veilig ziekenhuis. De zorg voor patiënten van het St. Antonius Ziekenhuis kenmerkt zich door een intensieve en open samenwerking.

Flinke overstap

Een compleet geautomatiseerde werkplek, gerealiseerd in samenwerking met een betrouwbare IT-partner. Het was dé wens van de IT-afdeling van het St. Antonius Ziekenhuis, toen zij in 2013 besloot om samen te werken met CAM IT Solutions. Om haar kwaliteit van zorg te blijven verbeteren en door te groeien naar toekomstige IT-oplossingen stapte zij af van de jarenlang gehanteerde open source strategie, waarbij veel in eigen beheer werd onderhouden en soms zelfs ontwikkeld.

“De core dienstverlening van een ziekenhuis is niet per se het ontwikkelen van software. Binnen het St. Antonius Ziekenhuis daarentegen werkten 30 softwareontwikkelaars op de IT-afdeling. Zij hebben samen een eigen EPD gebouwd genaamd IntraZis, welke 20 jaar lang gebruikt is. Toen de samenwerking met CAM startte wensten ze - mede door de fusie met het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis - over te stappen naar het EPD van Epic en wilden ze ook op andere vlakken graag marktstandaarden hanteren. Onze CAMCUBE bleek daarvoor de ideale oplossing.”

Stefan Raben, Solution Architect bij CAM

Collegiaal samenwerken

Gaandeweg de afgelopen jaren heeft het CAMCUBE platform dat wij aan het St. Antonius Ziekenhuis bieden geregeld verbeteringen en vernieuwingen gekend. Door steeds vaker marktstandaarden te volgen, realiseerden we met onze oplossingen een flinke tijdsbesparing aangezien er geen (nieuwe) software meer ontwikkeld, getest en onderhouden hoefde te worden. Tegelijkertijd zorgden wij ervoor dat datgene wat wij een bewezen IT-oplossing leverden. Onze ruime ervaring binnen meerdere ziekenhuizen en zorginstellingen zorgde ervoor dat het St. Antonius Ziekenhuis niet telkens het wiel opnieuw hoefde uit te vinden.

“Het St. Antonius Ziekenhuis heeft zelf al veel IT-specialisme in huis. Desondanks wenst zij een partner om op terug te kunnen vallen en mee te kunnen sparren. Door de wisselwerking en nauwe samenwerking leren en profiteren we van elkaars expertise. Wij zijn altijd in de buurt en denken graag, gevraagd én ongevraagd, mee. Andersom geldt dat net zo, waardoor er soms verfrissende reacties op onze voorstellen komen. We zitten overduidelijk gezamenlijk in de wedstrijd, waardoor het niet voelt als een klant-leverancier verhouding maar als collega’s onderling.”

Peter van Rossum, Business Development Manager bij CAM

Ingrijpende operatie

Eén van de laatste ontwikkelingen in onze samenwerking richt zich op de migratie naar de meest actuele versie van het CAMCUBE platform. Door een uitgebreide en gedegen voorbereiding kunnen wekelijks 400 tot 800 werkplekken zonder noemenswaardige problemen worden gemigreerd. De platformmigratie op basis van VMware technologie zorgt voor een solide, toekomstige basis. Het nieuwe platform faciliteert ook in het mobiel en web gebaseerd werken, in voorbereiding op de transitie van steeds meer vaste naar mobiele werkplekken.

“Langzaam maar zeker manoeuvreren we van onze eerdere on-premise omgeving naar een hybride, cloud gebaseerd platform. De CAMCUBE biedt ons hiervoor de benodigde flexibiliteit en bereidt ons voor op de toekomst. De platformmigratie is voor onze beheerders een behoorlijk ingrijpende operatie, maar onze zorgmedewerkers merken daar weinig van. In de zorg kunnen we ons simpelweg geen onderbreking of verstoring veroorloven. De samenwerking met CAM helpt ons om dat te voorkomen. In een klein team werken we als partners samen. Ook wanneer er problemen optreden profiteren we van de korte communicatielijnen met en kennis van CAM. We voelen ons gezamenlijk verantwoordelijk voor het eindresultaat.”

Cindy Cusell, Teamhoofd Netwerk & Systeembeheer bij St. Antonius Ziekenhuis

Stabiel basisplatform

Het St. Antonius Ziekenhuis maakt gebruikt van veel verschillende Use Cases. De belangrijkste variant is de roaming desktop, die al vanaf het begin in gebruik is genomen. Door de steeds verder doorgevoerde integratie van de web- en mobiele wereld hebben wij de afgelopen periode additionele functionaliteiten aan de CAMCUBE functionaliteiten toegevoegd. Deze verandering zorgt er ook voor dat steeds vaker de overstap gemaakt kan worden naar een hybride situatie, waarin applicaties als SaaS-oplossing afgenomen worden. Daarnaast zal door de aanstaande migratie naar Microsoft 365 en de introductie van persoonsgebonden laptops voor management en ondersteunde functies de manier van werken opnieuw een verandering doormaken, wat tegelijkertijd zorgt voor een stabielere basis. Zo zetten we gezamenlijk telkens weer een stap vooruit, om er uiteindelijk voor te zorgen dat IT zo optimaal mogelijk zorgmedewerkers ondersteunt bij het verlenen van goede zorg.

Meer weten over dit succesverhaal?
Neem gerust contact op met Peter van Rossum.
Of stuur een algemeen bericht

Onze andere klant cases


Laatste whitepaper
Windows 10 Enigma
bekijk alle whitepapers
Laatste blog
Uw Applicaties Optimaal Beheren: Onze Expertise, Uw Voordeel
bekijk alle blogs
bekijk vacatures