terug naar overzicht
Nieuws
1
November
2019

VMware Empower 2019 in Lissabon

‍Afgelopen week zijn Ruud Harreman en Floris Rijnders namens CAM naar VMware Empower in Lissabon geweest. Dit is een relatief nieuw event van VMware en alleen toegankelijk voor partners van VMware. De slogan van het evenement is: “Empowering partners to build tomorrow”. VMware wil met dit event de sales en technische engineers bereiken om extra kennis over te dragen zodat de VMware producten op juiste wijze word ingezet bij de klant, waardoor de digitale transformatie verder wordt uitgebouwd.

Voor de engineer

Tijdens dit event kon men technische en sales sessies volgen om producten beter te begrijpen of inhoudelijke vragen te stellen. Daarnaast gaf het VMware kans om hun strategie over te brengen aan de partners wat hopelijk weer voor omzet zorgt. Het event is voornamelijk toegespitst op de engineers, door deel te nemen aan het event kun je gratis een examen naar keuze doen. Ruud koos voor het VCP7-CMA examen. Dit examen stelt de kennis rondom het automation pakket van VMware op de proef. Floris ging voor een gratis voucher, om het VCAP-Deploy examen te mogen afleggen. Tijdens de eerste keynote werden alle partners bedankt voor hun inzet. CAM heeft sinds november 2018 het VMware master services competency DCV behaald. Dit is gelukt door het succesvol afronden van diverse examens door de engineers en het verkopen van voldoende licenties. Deze status behaal je niet zomaar en wij mogen dan ook best wel trots zijn dat we in het midden van de bedank slide met ons logo mochten pronken!

David Coulthard

David Coulthard was gastspreker tijdens het event. Dit is een oud formule 1 coureur en tegenwoordig presentator voor de BBC tijdens formule 1 races (17 grandprix gewonnen). Coulthard heeft vele jaren in de formule 1 bij diverse topteams geracet. Hij vertelde over zijn rol binnen de ontwikkeling van de auto, waarbij gezocht wordt naar mogelijkheden om onderdelen zo licht mogelijk uit te voeren. Zo was er een engineer die een nieuw stuur voor Coulthard had ontwikkeld dat kleiner was, met kleinere knoppen en hierdoor dus ook lichter is. De engineer was trots op het resultaat maar Coulthard kon hier niet mee werken want tijdens een race trilt het stuur heftig en waren de knoppen te klein om te kunnen bedienen. Moraal van dit verhaal, je kunt als technisch engineer nog zo’n fantastisch product afleveren, je moet altijd goed in de gaten houden voor wie je dit aan het ontwikkelen bent. Het is belangrijk om bij de ontwikkeling van een nieuw product altijd de klantvraag in het achterhoofd te houden en regelmatig te testen of het product aansluit bij de wensen.

Pulse IOT center en Machine Learning and AI

Pulse IOT Center 2.0 levert een IOT device management solution. Vanuit deze tool is het mogelijk om centraal het beheer uit te voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het uitvoeren van updates en het in de gaten houden van diverse sensors. Binnen Nederland (Siza) wordt deze oplossing gebruikt om o.a. de lucht cilinders in de gaten te houden die bij patiënten thuis staan. Voor CAM kan het interessant zijn om mee te denken met ziekenhuizen over toepassingen en het steeds groter worden IOT device landschap binnen de zorg. Binnen VMware is er een apart team bezig met machine-learning en AI. Ze houden zich onder andere bezig met de big-data analyse vanuit de verschillende producten. Een goed voorbeeld hiervan is VMware Skyline waarbij verbruiksdata van het platform en support bundels wordt geüpload naar VMware. Op basis hiervan worden aanbevelingen en risks geïdentificeerd. Bij een andere AI project (Niet van VMware) wordt via een AI worden foto’s van mensen gegenereerd die niet bestaan en die lijken verassend goed.

Live Optics

Live optics kan een inventarisatie van je omgeving maken. Deze data kan daarna gebruikt worden voor de sizing van een nieuw vSAN cluster. De data kan worden opgehaald door het installeren van een collector die vervolgens verbinding maakt met alle servers binnen de omgeving. Denk hierbij aan virtuele/fysieke server, VMware, netapp, Windows server, Linux etc. Als de tool een paar dagen data heeft verzameld en de data verwerkt is binnen de live optic omgeving, kan er eenvoudig inzicht verkregen worden in de performance van de omgeving (o.a. iops/CPU/MEM), maar ook de hoeveelheid uitgedeelde CPUs, cpu/vcpu ratio, memory etc. Naast dat deze gegevens natuurlijk een goed inzicht geven in de omgeving kunnen ze ook gebruikt worden in de vSAN sizing tool zodat er minder aannames gedaan hoeven te worden. Hiermee kunnen we controleren of de CAM calculator goed is afgesteld met de werkelijkheid. In de korte toekomst komt er vanuit de vSAN sizing tool een directe link naar live optics waarbij er met nog meer data rekening gehouden kan worden.

Nieuwe energie en kennis

Dit nieuwe format van VMware moest even op gang komen en was de eerste dag te merken, vanaf de 2dedag is het uiteindelijk helemaal goed gekomen en zijn we einde van deze week weer huiswaard gekeerd met een hoop energie om met de nieuwe kennis aan de slag te kunnen. We kunnen de product ontwikkel- en service release dagen weer aanvullen met onderwerpen. Mocht je meer over onze ervaringen naar VMWare Empower? We vertellen er graag over in een persoonlijk gesprek.

Meer weten over dit evenement?
Neem gerust contact op met Nico Molenbeek:
Of stuur een algemeen bericht

Meest recente artikelen binnen dezelfde categorie

Laatste whitepaper
Windows 10 Enigma
bekijk alle whitepapers
Laatste blog
Uw Applicaties Optimaal Beheren: Onze Expertise, Uw Voordeel
bekijk alle blogs
bekijk vacatures