terug naar overzicht
Nieuws
4
July
2019

Citrix Synergy 2019 in Atlanta

Afgelopen januari gingen Jan Pieter Ruitenbeek (Technical Expert) en Michel Jilderda (Platform Consultant) voor CAM naar Atlanta om Citrix Synergy, hét jaarlijkse evenement, bij te wonen. Tijdens dit evenement komen drie dagen lang partners, klanten en andere Citrix geïnteresseerden samen om de laatste ontwikkelingen te horen, te netwerken en nieuwe inspiratie op te doen.

Inspirerende sprekers

Op de eerste dag van het evenement gaf de CEO van Citrix, David Henshall, een uitgebreide opening waarin hij vertelde wat men de aankomende dagen allemaal kon verwachten in de break out en expert-sessies. Zo zou oud-politica Madeline Albright op dag twee haar visie komen geven op een aantal trends zoals globalisering en de dreigingen die er zijn in de digitale wereld, erg interessant! De meest inspirerende spreker, volgens Michel en Jan Pieter, was Erik Weihenmayer. Hij was de eerste blinde persoon ter wereld die de Mount Everest beklom en rafttochten maakte door de meest extreme stroomversnellingen die de Rocky Mountains kent. Hij hield een inspirerend verhaal over doorzetten en het belang van samenwerken om tot een optimaal resultaat te kunnen komen.

Nieuwe features en partnerships

Als Jan Pieter en Michel terugkijken op het evenement zijn er volgens hen een paar zaken die het benoemen zeker waard zijn. We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.

Citrix Workspace
Vorig jaar werd tijdens Citrix Synergy de webbased workspace oplossing van Citrix aangekondigd. Deze werkplekoplossing biedt de mogelijkheid om on-premise applicaties en applicaties in de Cloud aan te bieden in één aantrekkelijk dashboard voor de gebruiker. De voorwaarde om deze oplossing te kunnen gebruiken is dat deze wordt aangeboden vanuit de Cloud, waardoor het nog niet mogelijk is voor de klanten van CAM om de Citrix Workspace in gebruik te nemen. Citrix geeft namelijk geen enkele garantie voor servicelevel en de beschikbaarheid van de Cloudoplossingen. Dit jaar werd echter aangekondigd dat de Citrix Workspace op zeer korte termijn ook beschikbaar wordt gemaakt voor on-premise installaties zoals Citrix Storefront, die wij standaard bij al onze klanten inzetten. Goed nieuws dus!

Citrix Intelligent Workspace
Dit is een doorontwikkeling van de Citrix Workspace. De Intelligent Workspace biedt de mogelijkheid om gestandaardiseerde taken te integreren binnen een ‘activity feed’. Een manager krijgt straks op een eenvoudige manier de melding van een nieuwe taak. Is er bijvoorbeeld een nieuwe declaratie ingevoerd? Met een simpele druk op de knop kan de declaratie worden goedgekeurd en worden weggeschreven naar het declaratiesysteem. Komt er een nieuwe werknemer in dienst? Door de basisgegevens van de nieuwe werknemer in te voeren kan er een nieuwe workflow worden gestart die via API’s communiceert met meerdere systemen in de backend. Dit nieuwe systeem kan veel waarde toevoegen als er in een werkomgeving veel gestandaardiseerde taken uitgevoerd worden. Voor de zorg zagen Jan Pieter en Michel niet direct de toegevoegde waarde, maar het is wel mogelijk om met een Drag and Drop editor API-koppelingen te bouwen, iets wat ze er erg intuïtief uit vonden zien. Ook worden er standaard koppelingen/micro apps aangeboden naar de nieuwe applicatie.

Nog een aantal updates die het benoemen waard zijn:

  • Citrix biedt nu ook een Desktop as a Service oplossing, gebaseerd op Azure
  • Citrix Workspace biedt nu ondersteuning voor verschillende Identity Providers (AD, Azure, Okta, PingIdentity en Google Identity), G-suite integratie en biedt uitgebreide analytics voor User Experience en infrastructuur
  • Citrix HDX optimaliseert nu ook Microsoft Teams en Microsoft Office 365
  • Citrix-SD-WAN is de oplossing die vanuit Microsoft als preferred solution wordt gepushed als toegangsoplossing voor Azure
  • Citrix biedt ondersteuning voor multi-session Windows 10 bovenop Azure
  • Endpoint management waarmee machines beheert kunnen worden, of het nou intern, extern, mobiel, virtueel of fysiek is

Veel van de andere sessies tijdens het event waren voornamelijk gericht op de Cloud propositie, het optimaliseren van performance of gingen over de verschillen tussen het gebruik van een long term service of de current release. Ondanks dat niet alles helemaal aansloot bij de services van CAM, waren het drie interessante en zinvolle dagen bij Citrix Synergy, aldus Jan Pieter en Michel. Heb je vragen voor ze? Neem dan gerust even contact met ze op!

Meer weten over dit evenement?
Neem gerust contact op met Michel Jilderda
Of stuur een algemeen bericht

Meest recente artikelen binnen dezelfde categorie

Laatste whitepaper
Windows 10 Enigma
bekijk alle whitepapers
Laatste blog
Uw Applicaties Optimaal Beheren: Onze Expertise, Uw Voordeel
bekijk alle blogs
bekijk vacatures