Door op "Accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om sitenavigatie te verbeteren, sitegebruik te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen.
terug naar overzicht
bekijk de zorgwerkplek van

De IT-manager

Use case
Ieder ziekenhuis kent een grote diversiteit aan taken en behoeften. Om tegemoet te komen aan specifieke eisen en wensen van verschillende afdelingen, beroepen en situaties werken wij binnen CAM met meerdere werkplektypen, use cases noemen wij dit. Om erachter te komen welke use cases verschillende zorgprofessionals gebruiken liepen we een dag mee in het leven van de IT-manager.
06:45 uur

De wekker gaat

Het is woensdagochtend, 06:45 uur. Terwijl haar wekker afgaat springt de oudste zoon van Geertje net onder de douche. Zij staat alvast op, loopt naar beneden en smeert ieders boterhammen. Zodra de douche vrij is maakt ook Geertje zich klaar voor een nieuwe dag. Na een verfrissende start en gezellig ontbijt met haar kinderen geniet ze nog even van haar kopje koffie, terwijl ze op haar telefoon de laatste binnengekomen e-mails doorneemt. Oeps! Het is alweer 08:10 uur. Ze roept ze snel haar kinderen, grist de gymspullen van de jongste nog van de waslijn en vertrekt met beide jongens naar school.

Technisch:
Op haar smartphone kan Geertje standaard Microsoft applicaties, zoals Outlook en Teams, gebruiken om in verbinding te blijven met haar collega’s. Bovendien is ze hierdoor goed bereikbaar om te (beeld)bellen en is ze altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken, ook in het geval van calamiteiten.
08:22 uur

Rustig opstarten en voorbereiden

Eenmaal weer thuis installeert Geertje zich met een warme kop thee achter haar bureau op zolder. Ze klapt haar laptop open, beantwoordt nog een paar e-mails en bekijkt de bespreekpunten voor het afdelingsoverleg wat gepland staat om 09:00 uur. Ze belt nog even kort met een collega, verwerkt een aantal verlof aanvragen en beoordeeld het aantal supporttickets dat openstaat. Er zijn geen spoedaanvragen binnengekomen vanochtend. Fijn! Dan kan het overleg gewoon doorgaan. Ze opent de Teams meeting en begroet vrolijk haar collega’s.

Technisch:
B
ij het inloggen op haar laptop wordt automatisch gebruik gemaakt van een gezichtsscan van Geertje als authenticatie (Windows Hello). Haar persoonsgebonden laptop staat net als haar smartphone in verbinding met de e-mail cliënt waar Geertje’s Microsoft account realtime op bijgewerkt wordt. Hierdoor is haar mailbox altijd up to date, ongeacht het device (laptop, smartphone of desktop) ze ook gebruikt.
10:12 uur

Een leveranciersafspraak op kantoor

Na het afdelingsoverleg en opnieuw een aantal telefoontjes stapt Geertje in de auto richting het ziekenhuis. Ze heeft een afspraak op kantoor met een leverancier voor een demonstratie van een nieuwe applicatie voor VR brillen. Op de gang komt ze één van haar collega’s tegen en nodigt hem uit om bij de afspraak aanwezig te zijn. Met de VR bril kan pijn en angst worden bestreden. Geertje is erg benieuwd naar de mogelijkheden, maar hoort ook graag de mening van haar collega. Tijdens het overleg maakt ze aantekeningen op haar laptop, zodat ze de opties met een aantal medisch specialisten kan bespreken.

Technisch:
D
e VR bril kan, net als andere wearables en smartphones, zonder ingewikkelde processen worden toegevoegd, beheerd en uitgerold vanuit de CAM Workspace.
13:03 uur

Lunchtijd

Tijdens de lunch spreekt Geertje dr. Halens van de afdeling Cardiologie. Hij vraagt of ze nog even tijd heeft om mee te kijken naar de nieuwe applicatie voor het gebruik van wearables, waar net een pilot voor is gestart. Eigenlijk is haar middagplanning al wat krap, maar ze is behoorlijk benieuwd naar de eerste resultaten. Wanneer dr. Halens aangeeft dat er binnen zijn team nog wat additionele wensen zijn opgekomen voor het rapporteren van data, is Geertje om. Ze bekijkt haar agenda en ziet dat ze nog precies een half uurtje tijd heeft.

Technisch:
B
innen het ziekenhuis heeft Geertje vanaf haar smartphone altijd inzicht op haar e-mail, agenda en toegang tot haar contactpersonen.
13:10 uur

Een bezoek aan de afdeling Cardiologie

Aangekomen op de afdeling Cardiologie krijgt Geertje de wearable om en ziet ze haar eigen waardes op het scherm van dr. Halens. Hij legt haar uit wat iedere waarde betekent en koppelt vervolgens zijn wensen voor uitbreiding hieraan. Geertje snapt zijn uitleg en onderbouwing, maar weet niet of iedere wens ook realistisch en technisch haalbaar is. Ze spreekt met dr. Halens af om de leverancier van de applicatie uit te nodigen voor een afspraak in het ziekenhuis, zodat ze de aanvullende wensen met hen kunnen bespreken.

Technisch:
H
et computerscherm van dr. Halens is gekoppeld aan een vaste desktop in zijn eigen kantoor op de afdeling Cardiologie. In deze ruimte maakt alleen dr. Halens gebruik van de computer. Desondanks moet hij vanwege privacy redenen iedere keer dat hij zijn computer verlaat opnieuw inloggen door zijn personeelspas op de paslezer te leggen.
13:45 uur

Meerdere overleggen

Weer terug op haar eigen werkplek plant Geertje een overleg met dr. Halens, haar collega technisch applicatiebeheerder en de leverancier van de applicatie voor de wearable welke dr. Halens test. De rest van haar werkdag staat in het teken van een aantal overleggen, waarvoor ze gebruik maakt van haar persoonsgebonden laptop.

Meer weten over onze use cases?
Neem gerust contact op met Nico Molenbeek. Hij geeft je graag vrijblijvend advies om van jouw werkplek de zorgwerkplek van morgen te maken.
Of stuur een algemeen bericht
terug naar overzicht

Bekijk ook eens de andere zorgwerkplekken

Laatste whitepaper
Windows 10 Enigma
bekijk alle whitepapers
Laatste blog
Uw Applicaties Optimaal Beheren: Onze Expertise, Uw Voordeel
bekijk alle blogs
bekijk vacatures