Pre-sales Consultant / Architect

Wil jij als architect op technisch hoog niveau ons private cloud platform verder ontwikkelen? En als consultant onze klanten adviseren en de kwaliteit van ons platform bewaken? CAM zoekt een Platform Consultant die een brug kan slaan tussen de functionele behoeften van onze klanten en de mogelijkheden van ons platform.

CAM is niet zomaar een IT-dienstverlener, maar een serviceorganisatie en provider van een ‘eredivisie’ platform genaamd de CAMCUBE. Met een enthousiaste club van 60 medewerkers implementeren en beheren wij ons platform bij ziekenhuizen en zorgorganisaties. Ons platform is een zelf-ontwikkelde private cloud infrastructuur in een PoP- (koop) of PaaS- (huur) variant. Kies je voor CAM, dan kies je voor een bedrijf waar het technisch niveau hoog ligt. Waar de lijnen kort zijn en snel gereageerd wordt op de veranderende markt.

 

Kies je voor CAM, dan kies je voor werken met Enterprise oplossingen en Enterprise omgevingen, maar ook voor vernieuwing, vooroplopen en werken met de nieuwste technologieën. Het technisch niveau ligt hoog bij CAM, genoeg collega’s om mee te sparren dus.

 

Wat ga je doen bij CAM?

Als Platform Consultant heb je twee missies:

 • Voor de ontwikkeling van ons platform fungeer je als architect. In deze rol werk je rechtstreeks samen met onze Chief Technology Officer (CTO) en ben je verantwoordelijk voor de optimalisatie en uitbreiding van ons platform. Je bent hierin de schakel tussen de technisch specialisten en de CTO: de technisch specialisten voeren R&D uit op specifieke onderdelen van het platform en samen met de CTO en de andere Platform Consultants breng je deze input bij elkaar tot één geheel.

 

 • Vervolgens bewaak je de kwaliteit van het platform dat jij mede ontwikkeld hebt. Als consultant ben je van A tot Z (dus van pre-sales tot en met managed services) het ‘technisch opperhoofd’. Gedurende dit hele traject werk je samen in een vast team per klant.
  • In het pre-sales traject informeer je onze potentiele klanten over de functionele en technische mogelijkheden van ons platform. Daarnaast informeer je de klanten over de overgang naar een nieuw platform en het implementatietraject. Je werkt hierin nauw samen met Sales en Service Delivery.
  • Tijdens de implementatie van ons platform bij nieuwe klanten en uitbreiding of aanpassing van ons platform bij bestaande klanten ben je technisch eindverantwoordelijk en ben je de schakel tussen business en techniek, tussen strategisch en operationeel niveau. Dit zijn veelal complexe en grote migratietrajecten met een lange doorlooptijd. De uitvoering wordt gedaan door Engineers, de Service Delivery Manager bewaakt het proces en jij de architectuur.
  • Na oplevering blijf je samen met het team verantwoordelijk voor het goed functioneren van ons platform bij de klant. Je hebt hierin een coördinerende en adviserende rol.

 

Dit alles doe je voor meerdere klanten tegelijkertijd, zowel op locatie bij de klant als vanuit het kantoor van CAM in Nieuwegein. Vrijdag is onze vaste CAMHOME dag waarbij alle collega’s naar CAM komen.

 

 

Wie zoeken wij:

 • Je hebt een brede kennisbasis en relevante werkervaring op onderwerpen als: VMware vSphere, vSAN en NSX, Microsoft en Citrix Xendesktop.
 • We verwachten niet van je dat je al deze producten tot in detail kent, maar dat je ze op conceptueel niveau begrijpt en bereid bent om je er verder in te verdiepen.
 • Vanuit je hbo-werk- en –denkniveau beschik je over goede analytische vaardigheden en kun je goed doorgronden wat er speelt bij de klant.
 • Het geven van presentaties (zowel kennisoverdracht als pre-sales sessies) gaat je goed af.
 • Je bent van nature een kartrekker en hebt een dienstverlenende instelling.
 • Je bent gedreven om niet alleen jezelf maar ook anderen verder te ontwikkelen.
 • Collega’s zien jou uitblinken in competenties als probleemanalyse, oordeelsvorming, oog hebben voor het grotere plaatje, verbanden kunnen leggen, innovatie- en vernieuwingsgerichtheid.
 • Als je ervaring hebt met IT in de zorgsector (ziekenhuizen en zorginstellingen) is dat een absolute pre.
 • In bezit van rijbewijs B.

Wat bieden wij jou?

Een uitdagende functie op het snijvlak tussen business en techniek. Een mooie stap voor iemand die de techniek wil of al heeft losgelaten en toe is aan een meer coördinerende en adviserende rol. Er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast krijg je een prettige en informele werkomgeving: bij ons geen personeelsnummers, stropdassen en ingewikkelde hiërarchie, maar onderling respect, humor en de sfeer van een familiebedrijf. Daarbij komt een passend salaris, variabele beloning en nette secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een leaseauto, laptop en telefoon.

Wil jij je verder ontwikkelen als architect en consultant? Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Je kunt deze sturen naar Wendy Janzen, HRM@cam.nl.

Geïnspireerd en benieuwd wat
CAM voor u kan betekenen?

Neem contact op

knp_cam