Manager IT Operations (MT-lid)

Ben jij een echte mensen-manager? Weet jij de juiste snaar te raken bij techneuten? En kun je goed schakelen tussen je pet van afdelingsmanager en die van MT-lid? Dan ben jij wellicht degene die wij zoeken voor onze vacature van Manager Operations. In deze functie geef je leiding aan het technische hart van CAM en geef je als MT-lid mede richting en invulling aan de koers van CAM.

CAM is niet zomaar een IT-dienstverlener, maar een serviceorganisatie en provider van een ‘eredivisie’ platform genaamd de CAMCUBE. Met een enthousiaste club van 60 medewerkers implementeren en beheren wij ons platform bij ziekenhuizen en zorgorganisaties. Ons platform is een zelf-ontwikkelde private cloud infrastructuur in een PoP- (koop) of PaaS- (huur) variant.

 

Kies je voor CAM, dan kies je voor een bedrijf waar het technisch niveau hoog ligt. Waar de lijnen kort zijn en snel gereageerd wordt op de veranderende markt. We zijn een groeiend bedrijf dat volop in ontwikkeling is.

 

Wat ga je doen bij CAM?

Vanwege een verandering in onze organisatiestructuur is een vacature voor Manager Operations ontstaan. In deze functie ben je leidinggevend aan onze afdeling Operations: het technisch kloppend hart van CAM. Binnen Operations werken 27 (Service) Engineers aan de implementatie en het gezond houden van ons platform bij onze klanten. Als Manager Operations zorg jij ervoor dat zowel de kwantiteit als kwaliteit van deze afdeling op voldoende niveau is om onze dienstverlening te kunnen uitvoeren, nu en in de toekomst.

De 27 collega’s uit jouw afdeling zijn nu nog verdeeld over twee afdelingen: Operations en Platform Support. Op het moment dat je start bij CAM worden ze samengevoegd tot één. Een belangrijke opdracht voor jou is om deze integratie goed te laten verlopen.

Een andere uitdaging is de groei van de afdeling in relatie tot de aansturing ervan. Initieel zal je het team nog grotendeels direct aansturen (voor één team is er een coördinator aangesteld). Vanwege de toenemende omvang van de afdeling is dat niet toekomstbestendig. Het plan is om geleidelijk voor meerdere teams coördinatoren aan te stellen. Streven daarbij is om zo min mogelijk afstand te laten ontstaan tussen de verschillende teams en tussen de teams en jou als manager en het managementteam.

Als lid van het managementteam denk je mee over de toekomst van CAM en de ontwikkelingen binnen de organisatie. Je vertaalt de organisatiedoelen en –strategie naar jouw afdeling. Eén van de actuele thema’s waarin je direct zult participeren is het goed laten landen van een hernieuwd servicehuis binnen de organisatie.

We verwachten dat de eerste twee à drie jaar de focus zal liggen op de hierboven beschreven ontwikkelopdrachten. De functie biedt veel vrijheid en verantwoordelijkheid om de precieze invulling daarvan zelf verder vorm te geven. Je rapporteert rechtstreeks aan de directie, de Chief Operating Officer is je leidinggevende.

 

Wie zoeken wij:

  • Je beschikt over aantoonbare management- en coachingsvaardigheden en minimaal 3-5 jaar ervaring in een vergelijkbare (leidinggevende) functie.
  • Vanuit je ruime werkervaring begrijp je wat de bedrijfsactiviteiten- en processen bij CAM inhouden. Bij voorkeur beschik je over ruime (>10 jaar) werkervaring in de IT-branche.
  • Je hebt kennis van en ervaring met IT service management op basis van ITIL.
  • Je spreekt en begrijpt de taal van techneuten. Je bent in staat om verder te kijken dan wat er aan de oppervlakte te zien is, en je gebruikt je voelsprieten om te weten wat er onder water leeft.
  • Je hebt het strategisch inzicht om op MT-niveau succesvol te zijn, en het inlevingsvermogen om de vertaalslag van strategie naar operatie te maken. Je schakelt gemakkelijk tussen deze niveaus.
  • Je weet een goede balans te vinden tussen staan voor het team en staan voor het MT. Je weet bij beide draagvlak te creëren voor (moeilijke) beslissingen.
  • Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en je staat stevig in je schoenen.

 

Wat bieden wij jou?

We bieden een boeiende functie met veel verantwoordelijkheid, vrijheid en ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling. Een sleutelrol voor de verdere groei van CAM. Het gaat om een fulltime functie met als thuisbasis Nieuwegein.

Daarnaast krijg je een prettige en informele werkomgeving: bij ons geen personeelsnummers, stropdassen en ingewikkelde hiërarchie, maar onderling respect, humor en de sfeer van een familiebedrijf. Daarbij komt een passend salaris, variabele beloning en nette secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een leaseauto, telefoon en laptop.

 

Je reactie

Wil jij je inzetten voor de verdere ontwikkeling van onze afdeling Operations en CAM als geheel?  Dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Deze kun je mailen naar HRM@cam.nl. Wil je van gedachten wisselen over werken bij CAM of meer weten over de functie? Neem dan contact op met Janneke Weidema (Human Resource Manager) via 030-6005030. Een intern assessment (opdracht/presentatie) kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Geïnspireerd en benieuwd wat
CAM voor u kan betekenen?

Neem contact op

knp_cam