Terug naar overzicht

28 juni 2017

Platform as a Service (PaaS),
de toekomst van ICT?

Steeds meer organisaties zien in dat ICT niet hun core business is. Het zelf ontwerpen, innoveren en onderhouden van de eigen ICT wordt zwaarder en duurder, en daarmee minder aantrekkelijk.

Toch is het mogelijk om de grote toegevoegde waarde van ICT, al kan dat beter ‘noodzakelijke waarde’ genoemd worden, te behouden, zónder er qua eigen expertise en financiën van afhankelijk te zijn. Door het strategisch uitbesteden van alles dat niet met de core business te maken heeft, kunnen bedrijven en instellingen zich volledig focussen op het faciliteren van applicaties aan haar gebruikers.

De dynamische zorgsector is een goed voorbeeld van. Bedrijven en instellingen in deze tak van sport maken een grillige tijd door, waarin ze zich continu moeten aanpassen op veranderingen in de organisatie en dienstverlening. Nieuwe uitdagingen op het gebied van budgetten, wetgeving en een 24/7 bedrijfsvoering blijven zich aandienen. Dat maakt het voor zorginstellingen een enorme uitdaging om medewerkers optimaal te blijven ondersteunen met de benodigde ICT-middelen.

Welke scenario’s zijn er te benoemen en wat zijn de praktijkervaringen hiermee? Op woensdag 12 juli organiseert Outsourcing Hub in samenwerking met CAM IT Solutions een Round Table voor TPA’s met als thema Keuzemogelijkheden en ervaringen in Cloud Sourcing Strategie

“De ICT van de toekomst binnen de zorg is gebaat bij een totaaloplossing met een focus op het platform. Dit maakt ICT als facilitaire dienst mogelijk. Met andere woorden: applicaties zijn altijd en overal voor iedereen beschikbaar op ieder gewenst device. Inherente zaken zoals kosten en veiligheid zijn goed geregeld, zonder dat dit afbreuk doet aan de vrijheid, gebruikersgemak en toegankelijkheid.” zo stelt Willem Drijver, CEO van CAM IT Solutions.

Over deze diensten én andere oplossingen praten Frank van Eijk en Nico Molenbeek van CAM IT Solutions u bij. Zo zal onder andere de CAMCUBE aan bod komen: een private cloud op locatie (Platform on Premise) of volledig in de cloud (Platform as a Service). In plaats van zelf de volledige ICT te verzorgen, kan de ict-afdeling van een ziekenhuis zo transformeren naar dienstverlener op ict-gebied.

Verder komt er een client case aan bod: Peter Belien, manager Backoffice bij thuiszorgorganisatie Stichting Vérian, vertelt over zijn ervaring met PaaS. Ook de nieuwste en upcoming features van Outsourcing Hub worden onder de loep genomen. De Round Table staat garant voor een informele sfeer, mooi buiten de files om en met voldoende gelegenheid om te netwerken. Ook zal er volop mogelijkheid zijn om eigen vragen voor te leggen aan de aanwezige experts van Outsourcing Hub en CAM IT Solutions.

12 juli: het programma

  • 15.30 – 16.00   Inloop
  • 16.00 – 17.00   Round Table deel 1
  • 17.00 – 17.30   Pauze
  • 17.30 – 18.30   Round Table deel 2
  • 18.30                   Borrel + buffet met mogelijkheid tot netwerken

Locatie: Hoofdkantoor CAM IT Solutions te Nieuwegein.

Aanmelden: stuur een e-mail naar t.storm@cam.nl

Geïnspireerd en benieuwd wat
CAM voor u kan betekenen?

Neem contact op

knp_cam