Het Windows 10 enigma

25 april 2019

Wie de overstap naar Windows 10 al heeft gemaakt, of op het punt staat om daar beslissingen in te nemen, ontkomt er niet aan op voorhand na te denken over life cycle management. Hoe ga je verder als Windows 10 eenmaal ‘up & running’ is?

Hete adem in de nek

Steeds meer organisaties in de zorg voelen de hete adem in de nek van de aflopende ondersteuning van Windows 7. Met betrekking tot dit besturingssysteem – dat sinds 22 oktober 2009 op de markt is – stopt Microsoft op 14 januari 2020 met het leveren van technische ondersteuning en software-updates ter bescherming. Het is privé al niet aan te bevelen om met een verouderd besturingssysteem te werken. Maar in professionele omgevingen, en zeker in de zorg waar de huidige privacywet- geving stevige eisen stelt, is het absoluut ontoelaatbaar om te werken met een besturingssysteem dat niet up to date is.
Voor welke support-variant vanuit Microsoft kies je? Hoe houd je de beheerlast binnen de perken? Je wilt namelijk niet dat je net als voor het onderhoud van de beroemde Golden Gate Bridge in San Francisco jaar in jaar uit 48 man fulltime aan het werk houdt.

CAM IT Solutions schreef een interessante whitepaper over dit onderwerp.
Wilt u hem helemaal lezen? De whitepaper vindt u hier 

 

Meer weten over de CAM? Neem even contact op!